Botoşani: UPDATE Poliţistul care a provocat accidentul de la Baisa va fi cercetat pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a produs pe un sector de drum în linie dreaptă
Accidentul s-a produs pe un sector de drum în linie dreaptă

Una dintre victimile sale a murit în această seară la spital.Tânărul de 19 ani a murit  pe secţia de terapie intensivă în ciudă eforturilor medicilor de a-l menţine în viaţă. Lucian Bălăucă a suferit o ruptură de splină şi a fost operat de urgenţă. La o oră de la operaţie, tânărul a murit. Prietenul său, Iulian Pavel(22ani), rămâne sub supravegherea medicilor. Cei doi tineri se aflau în maşina poliţisului de ci

Accidentul s-a produs în apropiere de Stâna Baisa, pe un segment de drum în linie dreaptă. Şoferul unui autoturism Opel a pierdut controlul maşinii, a derapat pe acostamentul drumului şi a impactat lateral un pom. În urma coliziunii, doi pasageri ai autoturismului au necesitat intervenţia echipajelor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

„În urma accidentului de astăzi, am preluat două victime în stare deosebit de gravă. Din păcate prognosticul este nefavorabil în cazul unuia dintre tineri. Au suferit traumatisme cranio cerebrale, pulmonare, abdominale. Starea este foarte gravă ", a declarat medicul Alin Amironesei, din cadrul Serviciului Judeţean al Ambulanţei.

Lucian Bălăucă de 19 ani va fi transportat cel mai probabil la Iaşi imediat după ce medicii chirurgici vor reuşi să îl stabilizeze. Starea pacientului s-a agravat pe drum spre spital şi este posibil ca acesta să nu supravieţuiască intervenţiilor chirurgicale. Pavel Iulian de 22 ani va rămâne internat la Spitalul Judeţean.

 Ambele victime se aflau în maşina prietenului lor, Claudiu Simionesei, în vârstă de 26 de ani, agent de circulaţie la Poliţia Municipiului Botoşani.

"Eu mergeam spre Suceava şi mi-a ieşit din partea stângă o dubă. Era ieşit jumătate pe sensul meu de mers. Dacă nu trăgeam dreapta intram direct în el şi era mai rău. Nu aveam viteză foarte mare, până într-o sută", a declarat agentul Claudiu Simionesei.

Scenariu prezentat de poliţist nu se potriveşte cu relatările martorilor accidentului.

"Eu veneam dinspre Botoşani. Domnul m-a depăşit cu o viteză foarte mare, a început să se balanseze, a prins acostamentul  şi de acolo s-a oprit în copac. Avea mult pe suta de kilometri la oră", a declarat Nicu Strugariu.

Autoturismul care s-a oprit în copac a depăşit două autospeciale înainte de producerea accidentului.

"Opelul ne-a depăşit şi nu am mai văzut decât izbitura în copac. S-a izbit direct cu cupola. Ne-am dus şi am ajutat să iasă băieţii. Avea viteză foarte mare", a declarat un alt şofer martor al accidentului, Adrian Magofet.

Varianta celor doi şoferi depăşiţi de către poliţist este confirmată şi de un martor ocular al accidentului.

"Nu i-a ieşit nimeni în faţă. Circulam toţi pe aceeaşi bandă. Probabil a virat brusc la dreapta şi atunci a pierdut controlul. Avea viteza mare", a declarat Sebi Tătărângă.

Poliţiştii sosiţi la locul accidentului s-au rezervat în a face declaraţii cu privire la modul cum s-a produs accidentul colegului lor.

"Accidentul s-a produs pe un sector de drum în linie dreaptă. Deocamdată nu vă pot spune cauza accidentului, fiecare conducător auto având o versiune propie. Au fost testaţi amândoi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Până în momentul de faţă nu a fost identificat niciun martor, victimile fiind duse la Spitalul Judeţean pentru a li se acorda îngrijiri. Din păcate, unul dintre conducătorii auto este coleg la Circulaţie. Pentru mai multe informaţii adresaţi-vă Serviciului Resurse Umane", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere, inspectorul Eduard Iacob.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite