Botoşani: Un BMW X5 a spulberat o mamă cu un copil în braţe pe o trecere de pietoni (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La volanul jeep-ului nu era Mihaela Mihai, tânăra care declaraseră aseară că este autoarea accidentului. Femeia a vrut să-l acopere pe prietenul ei care a condus BMW-ul sub influenţa băuturilor alcoolice.

ORA 10.00

 Speriată că poate fi condamnată penal, Mihaela Mihai, femeia găsită aseară la volanul BMW-ului şi-a schimbat declaraţia dată la Poliţie. Femeia susţine că accidentul a fost produs de prietenul ei, Marius George Pădurariu de 28 ani, din municipiul Botoşani. Acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii sunt convinşi că era băut în momentul producerii accidentului.

" Au vrut să facă o regie dar nu le-a ieşit. Tânărul a refuzat iniţial să sufle în etilotest ceea ce ne duce la bănuiala că era băut. Aşteptăm rezultatul probelor de la Medicina Legală". a declarat Victor Ciubotaru, inspector principal la Serviciul  Poliţiei Rutiere. 

joi ora 23.00

Accidentul a  avut loc ieri seară în jurul orei 21.00 la trecerea de pietoni de la Stadionul Municipal. Elena Chiriac, de 23 de ani, împreună cu copilul său de doar doi ani se întorceau din vizită de la socrii ei. Femeia dorea să treacă strada pentru a lua un taxi cu care să meargă spre casă. În momentul când a păşit pe trecerea de pietoni un BMW X5 a lovit-o în plin. Tânăra a fost aruncată cu tot cu copil la circa 20 de metri.

Şi asta sub privirile socrului ei care o urmărea de la balcon. "A fost îngrozitor. Jeep-ul cred că avea o sută la oră şi nici măcar nu a încetinit. S-a pierdut în noapte de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Am coborât repede jos şi am găsit copilaşul în zăpadă, pe trotuar. El nu a păţit nimic" a declarat Gică Chiriac, tatăl victimei.

Imediat după ce a fost anunţată, Poliţia a început căutările maşinii implicate în accident. Un taximetrist şi un pieton reuşise să reţină numărul de înmatriculare: BT-10-BYX.  După circa jumătate de oră maşina a fost identificată în trafic şi oprită de poliţie. La volan era Mihalela Matei, o tânără de 23 de ani care împrumutaseră BMW-ul de la prietenul ei să se plimbe. 

Acesta a fost reţinută şi condusă la Poliţie unde a recunoscut că ea este autorul accidentului. Tânăra a declarat că a fugit pentru că după accident a intrat în panică şi nu ştia ce să facă. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultata că femeiea nu consumaseră băturii alcoolice. Totuşi ea a fost dusă la spital pentru a ise lua alcoolemia şi din sânge.

La spital a ajuns după accident şi victima, însă medicii botoşăneni de la UPU i-au acordat doar prim ajutorul şi au trimis-o de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Femeia era în comă de gradul IV.

Citiţi mai multe amănunte astăzi în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite