Botoşani: Ultimatumul dascălilor: Dacă mâine nu au banii, mai protestează o săptămână (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălii au protestat şi astăzi la mitingul din faţa Prefecurii. Împrejmuiţi de gardurile unei firme de construcţii care lucrează pentru reablitarea pietonalului, profesroii au fost mai gălăgioşi decât zilele trecute fluerând şi huiduind autorităţile.

UPDATE: ORA 16.50

Liderii sindicatelor din învăţământ au ieşit dezamăgiţi de la întâlnirea cu primarul Cătălin Flutur, discuţiile terminându-se în urmă cu puţin timp. Dascălii au încercat să primească asigurări de la primar că Guvernul va emite acea ordonanţă de urgenţă de care s-a tot făcut discuţii astăzi şi că profesorii îşi vor primi mâine banii. „Domnul primar Flutur nu ne-a putut asigura că Guvernul va da această ordonanţă. Ne-a spus că doar a  auzit  că asta ar vrea să facă Guvernul şi că ar fi singura soluţie. Noi continuăm protestele până când ne vor pune pe carduri salariile. Aşadar protestele vor continua în funcţie de cât de repede rezolvă ei problema salariilor",  a spus Maria Ţiprigat, lidera SIP

Mai puţini dar mai gălăgioşi decât în zielele trecute, profesorii au aruncat astăzi cu monede în Palatul Administrativ, au strigat lozinci antiguvernamentale şi au i-au cerut public demisia şefei de la IŞJ Botoşani.

Declaraţiile făcute în presă  de către  primarul municipiului care a afirmat că Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă care le va rezolva problema salariilor nu i-a convins pe dascali. „Joi, la ora 15.00 ne vom întâlni cu primarul Cătălin Flutur pentru a discuta de această ordonaţă, de conţinutul ei. Oricum, nu credem că se vor plăti salariile până mâine şi în aceste condiţii vom continua protestele. Vom solicita aprobare pentru organizarea de mitinguri şi pentru săptămâna viitoare. Până când oamenii nu-şi văd banii pe carduri nu încetează protestele", a declarat Maria Ţiprigan, liderul SIP.

Mai mulţi dascăli din Botoşani şi Suceava şi-au anunţat intenţia de a se deplasa la Bucureşti pentru a protesta şi în faţa  Ministerului Educaţiei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite