Botoşani: ULUITOR! Elevă de 14 ani lăsată însărcinată de iubitul ei (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fata este elevă în clasa a  VIII-a la  Şcola generală din comuna Vlădeni şi este insărcinată în patru luni. Iniţial, în şcoala din Vlădeni s-a auzit că eleva ar fi rămas gravidă cu un coleg. Adevărul a apărut însă la iveală după ce fata i-a povestit mamei sale că viiorul tată este un cioban, de 20 de ani.

UPDATE:

La doar 14 ani, Ana Maria a rămas gravidă cu un cioban

Întrebată de profesori, fata a recunoscut că este însărcinată însă nu a vrut divulge cine este viitorul tată al copilului. Adevărul a apărut însă la iveală după ce fata i-a povestit totul mamei sale. Între Ana Maria (14 ani) şi Marius Şuhanea (20 ani), un cioban din Vlădeni s-a înfiripat o idilă de dragoste în toată regula încă din primăvara acestui an. „ Era prin aprilie şi ne-am îndrăgostit de cum ne-am văzut şi am rămas prieteni. El nu are nicio o vină pentru că mă iubeşte şi îşi recunoaşte copilul." spune timidă Ana Maria. 

Iubire neinterzisă

Părinţii fetei au ştiut tot timpul că Ana Maria se iubeşte cu Marius însă nu au făcut nimic pentru a-i despărţi. Ba mai mult, Irina, care va deveni bunică peste opt luni, este chiar fericită că-şi va mărita fata devreme şi că va scăpa de unul din cei cinci copii pe care-i  creşte cu greu. „Eu ce să-i fac? Nu a silit-o nimeni. Ea a vrut. Dacă s-au iubit acum să-şi crească copilul. Am stat de vorbă cu băiatul şi a jurat că o va lua de nevastă după ce termină şcoala." ne-a spus Irina, mama fetei.

Protecţia copilului sesizează Parchetul

Pentru că Ana Maria este minoră, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  va sesiza Parchetul. „În momentul semnalării noastre că minora a întreţinut relaţii sexuale suntem obligaţi să sesizăm Parchetul pentru că s-a comis o comiterea unei infracţiuniune. Noi vom merge la familie şi vom oferi fetei consiliere psihologică. Dacă se impune vom lua şi alte măsuri de potecţie a minorului chiar şi instituţionalizarea lui. „ a spus Liviu Rădăşanu, directorul DGASPC Botoşani.

Actele medicale confirmă faptul că Ana Maria este însărcinată (foto)

Certificatul medical confirmă faptul că Ana Maria este însărcinată (foto)

Potrivit Codului penal întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Citiţi mai multe mâine în Adevărul de Seară.

Conducerea şcolii din Vlădeni susţine că fata provine dintr-o familie săracă, cu mulţi copii şi că relaţia dintre cei doi ar fi fost acceptată de părinţii fetei care ştiau că a întreţinut relaţii sexuale.  Surpinzător, minora însărcinată învaţă bine la şcoală şi nu a avut niciodată probleme disciplinare. Minora mai are cinci fraţi, toţi elevi.

Profesorii elevi au aflat că este gravidă de la colegii ei de clasă. Întrebată de diriginte, fata a recunoscut că este însărcinată şi că a întreţinut relaţii sexuale cu un băiat de vârsta ei care învaţă la aceeaşi şcoală. Deasemni ea a spus că a întreţinut relaţii sexuale în casa părintească în timp ce tatăl său era internat în spital. Conducerea şcolii vrea acum să facă o adresă la Protecţia Copilului pentru ca un asistent social să ia legătura cu familia fetei.

."Deocamdată nu avem nicio dovadă scrisă că eleva este gravidă. De aceea am trimis-o să facă nişte analize medicale şi acum este internată la Maternitatea Botoşani. Tot ce s-a întâmplat a fost în afara şcolii şi noi nu ne putem implica mai mult. Ea nu a lipsit nicio zi de la şcoală cu excepţia zilelor de internare pentru analize. Problema este în familie ei care este mai nevoiaşă. „ a declarat Elena Bădrăgan, directorul şclolii din Vlădeni.

Nu este pentru prima dată când Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botosani se confruntă cu astfel de cazuri. În acest an au fost cinci cazuri de minore însărcinate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite