Botoşani: Tudor Vladimirescu, cea mai tânără localitate din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Media de vărstă a localnicilor nu depăşeşte 40 ani, deşi peste 30% sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Religia la care au aderat locuitorii satului înfiinţat în anii '20 le interzice să folosească metode de contracepţie sau să întrerupă sarcini, astfel că familii cu peste zece copii se întâlnesc frecvent.

„Tudor Vladimirescu numără acum peste 2200 de persoane cu aproape 200 de persoane mai mult decât Albeştiul, reşedinţa de comună. După Revoluţie au crescut atât de mult şi se extind în continuare", a precizat viceprimarul comunei Albeşti, Mihai Câmpanu.  

Am vizitat Tudor Vladimirescu pentru a face cunoştinţă cu familia Papuc, familie în care s-a născut Benjamin, un bebeluş ce cântărea la naştere peste 5.5 kilograme. Acasă îl mai aşteptau încă 12 fraţi şi surori.

„Ce vă miraţi aşa. Şi vecina mea are 15 copii. Nu mă opresc aici. Câţi îmi vor da da Dumnezeu voi aduce pe lume", a declarat imediat după naştere, Marica Papuc.

La familii atât de numeroase, oricine se aşteaptă să găsească case sărăcăcioase şi condiţii grele de trai, însă realitatea este cu totul alta. Citiţi mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite