Botoşani: Trei şoferi după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o săptămână de la aplicarea noilor măsuri în cazul şoferilor beţi recalcitranţi,   trei şoferi au fost reţinuţi.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a luat decizia ca cei care sunt prinşi băuţi la volan şi refuză recoltarea probelor biologice, sau comit mai multe infracţiuni la regimul rutier să fie reţinuţi pentru 24 de ore. Măsura este urmată de propunerea arestării preventive, care este înaintată procurorilor.

„Noi am urmărit să fim mai fermi atunci când există acest fenomen de repetabilitate. Noi mergem pe ideea reţinerii în cazul celor care au mai comis asemenea fapte. Sunt cazuri foarte dese a celor care beau şi se suie la volan şi atunci eşti obligat să impui o anumită regulă", a explicat şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Viorel Şerbănoiu.

Noul sistem este permis de Codul de Procedură Penală, însă poliţiştii s-au ferit să facă uz de el până acum.

„Vine ca o mănuşă pentru noi, ca să îi descurajăm. Începutul e promiţător şi poate aşa îi determinăm să se lase de băut. Încercăm să îi disciplinăm , cât om reuşi. Suntem disperaţi aproape. Se bea ceva de speriat. Măsura e super venită şi mergem mai departe. E păcat că unii rămân doar cu această măsură a reţinerii pentru 24 de ore. Când vezi valorile astea ridicate de alcol, unii aproape de comă, păi ala intră într-un grup de oameni şi apoi mă spânzură pe mine ca şef de serviciu",a declarat Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere. Dumitru Zmău.

Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite