Botoşani: Trei localităţi fără curent electric din cauza vântului: Judeţul rămâne sub cod galben de ploi şi vijelii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La intrarea Prutului în ţară, cantitatea de precipitaţii a depăşit 30 de litri pe metru pătrat. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă sunt în alertă.

Vântul bate cu 23 de km/h şi a distrus reţelele de electricitate din zona Vorona.  La această oră, localităţile Icuşeni, Vorona Nouă şi Vorona Mare nu au energie electrică . Echipele de intervenţie lucrează acum pentru remedierea situaţiei.

Probleme din cauza vântului sunt aşteptate îndeosebi în nordul judeţului unde se anunţă vijelii în a doua parte a zilei. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au fost mobilizate.

Specialiştii de la ape monitorizează debitul râurilor Prut, Siret şi Jijia. „ O maximă de 30 de litri pe metru pătrat s-a înregistrat la intarea Prutului în ţară, în dreptul localităţii Oroftiana. Deocamdată nu s-au înregistrat creşteri de debite şi nu s-a pus problema evacuării de persoane sau animale. Suntem în alertă de cod galben până diseară", a spus Lulu Ţurcanu, ofiţer de serviciu ISU Botoşani

Codul galben de ploi şi grindină a intrat în vigoare ieri la ora 12.00 şi  se menţine până în această seară la ora 18.00

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite