Botoşani: Transport agabaritic prin inima oraşului (Galerie Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cazan imens transportat de un trailer a traversat joi seară  municipiul Botoşani pentru a ajunge la o firmă din Suceava. Pentru a putea trece prin oraş, firele de la reţelele de utilităţi sau cele de la tramvai au trebuit să fie ridicate.

Cazanul cu o greutate de 110 tone , o lungime de 20 de metri şi o înălţime de 5,40 metri, a fost fabricat în Germania şi adus în ţară până în portul Brăila cu un vapor.  De la Brăila, o firmă din Cluj specializată în transport agabaritic a preluat cu un trailer special cazanul uriaş pentru a-l transporta până la Suceava.

image

Până la Botoşani transportul a  durat trei zile, iar la Suceava se preconizează să ajungă joi până la miezul nopţii.  Uriaşul cazan a fost comandat de firma Ambro Suceava, fostul combinat de celuloză şi hârtie.  Pe toată distanţa transportul a fost însoţit de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi echipe de intervenţie ale furnizorilor de utilităţi. Deasemeni de securitatea rutieră a transportului s-a ocupat o firmă specializată din Bucureşti care a acordat asitenţa şi logistica necesară.

image

Am întârziat cu o zi transportul din cauza cablurilor  de la reţelele de telefonie şi internet care traversează drumurile. În mod normal aceste fire trebuie să fie ridicate la o înâlţime de 6 metri şi de foarte multe ori erau la 4,5 metri în condiţiile în care cazanul are 4.5 metri înâlţime. Din această cauză a fost nevoie ca respectivele cablrui să fie ridicate sau dacă nu s-a putut demontate şi remontate la loc după aceea. În rest totul a decurs normal şi nu am întâmpinat greutăţi deosebite." a declarat Cristian Costea, reprezentantul firmei care a asigurat transportul cazanului de la Brăila la Suceava.  

image

Tranzitarea municipiului Botoşani a durat aproape două ore din cauza liniilor de tramvai şi a reţelor de cabluri de pe stâlpi.  În tot acest timp, botoşăenenii s-au uitat ca la circ la cazaul uriaş care ajungea până aproape de al doilea etaj al blocurilor.

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite