Botoşani: Transelectrica a sponsorizat cu 500.000 euro patru localităţi afectate de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii au fost acordaţi ca sponsorizare primăriilor  Hilişeu Horia, Vârfu Câmpului, Văculeşti şi Şendriceni pentru acoperirea cheltuielilor privind construcţia sau repararea a 94 de  case  distruse de indundaţiile din vara anului trecut

Sponsorizarea de 500.000 de euro va ajuta primăriile din cele patru localităţi să finalizeze lucrările începute la casele care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din vara anului trecut. Cea mai mare sumă, de 1,5 milioane lei a revenit comunei Hilişeu Horia, care are de ridicat 66 de case.  Pentru cele 21 de case distruse din Şendriceni, primăria a primit 479.200 lei.

Primarii din cele patru localităţi au semnat astăzi la prefectură  contractele de sponsorizare, urmând ca Transelectrica să vireze banii în contul primăriilor. "Mulţumim celor de la Transelectrica pentru sprijinul pe care l-a acordat judeţului nostrum.  Sperăm că situaţiile financiare să fie gata cât mai curând, astfel încât primarii să intre în posesia sumelor respective." a declarat prefectul Cristian Roman.

Şi Mitropolia Moldovei a promis că va dona câte 8000 de lei pentru fiecare casă afectată de indundaţii, dar după ce construcţia va fi finalizată la roşu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite