Botoşani: Traficanţii de ţigări au intrat în „şomaj tehnic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar poliţiştii de frontoieră şi vameşii sunt speriaţi de arestările din vămi care au avut loc în ultimele zile. Şi traficaţii care aduceau ţigări în ţară şi-au luat o pauză, fapt care a dus inevitabil la scumpirea ţigărilor de contrabadă de pe piaţa neagră.

Ultima confiscare mai importantă de ţigări de contrabandă a avut loc luni, în Punctul de de trecere cu Republica Moldova,  de la Rădăuţi Prut. „ Au fost găsite ascunse într-o maşină 140 de pachete de ţigări. Persoana care avea ascunse ţigările a fost amendată cu 10.000 de lei şi i s-a confiscat şi maşina. Oricum, săptămâna aceasta nu am mai confiscat nicio ţigară de pe traseele care  comunică cu punctele de frontieră. " a spus Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt IJPF Botoşani.

Mai mult, vameşii au primit ajutoare de la colegii lor din ţară. „Avem două echipaje mobile venite de la Bucureşti şi Iaşi care ne ajută la controalele din vamă cât şi de pe trasee. În două zile traficul de persoane a scăzut cam cu 30%." a spus Ion Ungureanu, şeful Vămii Stânca.

Prin Vama Stânca bate vântul (foto)

image

Cu alte cuvinte, traficanţii care aduceau cantităţi mari de ţigări au renunţat să mai facă contrabandă de când a izbucnit scandalul de corupţie din vămi. Speriaţi de amploarea acţiunilor, atât poliţiştii de frontieră cât şi vameşii au înteţit controalele în punctele de trecere a frontierei, lăsându-i să treacă graniţa doar pe cei care au la ei două pachete de ţigări, atât cât prevede legea.

Acest lucru a dus la scumpierea pachetului d eţigări de contrabandă care se vinde pe piaţa neagră  cu 50 de bani sau chiar un leu. Nici bişniţarii de ţigări nu se mai expun în Piaţa Centrală, aşa cum o făceau până acum. Ei au devenit mai discreţi şi nu mai poartă la ei ţigările pe care le au scoase la vânzare.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite