Botoşani: Traficanţi prinşi cu focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment pentru a reţine două persoane care transportau ţigări de contrabandă, introduse ilegal în ţară peste râul Prut.

Cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea localităşii Crasnaleuca, două persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat spre interior, transportând cu ajutorul unei biciclete trei colete voluminoase.

"În momentul în care au ajuns aproape de comunicaţie, cei doi bărbaţi au început să descarce coletele într-un lan. Au fost somaţi verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat somaţiile şi au fugit. Lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale", a precizat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră.

Echipajul poliţiei de frontieră a reţinut o persoană, cealaltă reuşind să dispară, profitând de vizibilitatea redusă şi vegetaţia abundentă din zonă. Persoana reţinută este cetăţean moldovean, iar în timpul cercetărilor s-a prezentat sub identitate falsă, încercând inducerea în eroare a poliţiştilor. A fost identificat ulterior ca fiind Ghenadii K., în vârstă de 46 de ani. Imediat au fost informate autorităţile din ţara vecină, în vederea depistării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate.

"În urma cercetărilor efectuate în zonă, s-au descoperit ascunse în vegetaţie trei colete ambalate în saci, care conţineau în total, 2.510 pachete ţigări, marca Plugaru, de provenienţă R. Moldova, în valoare de aproximativ 23.000 lei. Cetăţeanului moldovean reţinut de către poliţiştii de frontieră i-au fost întocmite acte premergătoare inceperii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă şi fals privind identitatea", a ad[ugat Minodora Răcnea.

Ghenadii K. a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecătoria Darabani cu propunere de arestare preventivă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite