Botoşani: Traficant de ţigări reţinut la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat şi reţinut o persoană care a transportat peste frontiera de stat peste 3700 pachete de ţigări de contrabandă.

Ţigările, în valoare de aproximativ 32.000 lei au fost reţinute în vederea confiscării, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ieri a avut loc o întrevedere cu grănicerii moldoveni în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră şi depistării tuturor persoanelor implicate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Stânca au observat, pe suprafaţa îngheţată a lacului de acumulare Stânca-Costeşti, un bărbat, care se deplasa dinspre Moldova spre interiorul României transportând mai multe colete voluminoase.

image

Poliţiştii de frontieră au reţinut şi condus bărbatul la sediul SPF Stânca, unde au constatat că acesta este Petronel H., cetăţean român, în vârstă de 35 de ani. Acesta, în dimineaţa zilei de 9 martie  a trecut, peste podul de gheaţă format pe suprafaţa lacului de acumulare Stânca-Costeşti, trei colete învelite în folie care conţineau 3720 pachete de ţigări marca Plugaru, de provenienţă R. Moldova.

image

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni competent în soluţionarea cauzei. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 32.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar în data de 9.03.2011 a avut loc o întrevedere cu grănicerii moldoveni în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră şi depistării tuturor persoanelor implicate pentru luarea măsurilor legale ce se impun", a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al IJPF Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite