Botoşani: Trafic cu cereale pe frontiera de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grâul şi maşinile în care era încârcat au fost confiscate
Grâul şi maşinile în care era încârcat au fost confiscate

Poliţia de Frontieră a depistat în trafic două maşini care  transportau trei tone de grâu fâră documente justificative.

Ieri,  un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti a identificat pe DN 24C, în localitatea Dămideni, comuna Româneşti, judeţul Botoşani, două autoutilitare conduse de D. GHEORGHE de 44 ani, din municipiul Roman, judeţul Neamţ şi respectiv de B. NICOLAE de 25 ani, din municipiul Suceava, judeţul Suceava, care transportau cantitatea totală de aproximativ 3.000 kg grâu, proprietate a unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, pentru care cei doi conducători auto nu au putut prezenta documentele justificative cerute de lege.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la provenienţa produsului cerealier transportat, a fost solicitată deplasarea unei echipe mixte de control, formată din ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor - IPJ Botoşani şi comisari ai Gărzii Financiare - Secţia Botoşani, pentru preluarea şi continuarea verificărilor .

La faţa locului aceştia au stabilit faptul că respectiva cantitate de grâu a fost încărcată din magazia unei societăţi comerciale din comuna Movileni, judeţul Iaşi şi urma să fie valorificată unei persoane din comuna Hăneşti, judeţul Botoşani, nefiind însoţită pe durata transportului de documentele obligatorii prevăzute de lege, respectiv factură fiscală şi contract de vânzare-cumpărare.

Cele două mijloace de transport au fost conduse în baza de recepţie a unei societăţi comerciale de profil, în oraşul Ştefăneşti, judeţul Botoşani, în vederea stabilirii exacte a cantităţii de grâu transportate în fiecare autovehicul.

Cu această ocazie, după efectuarea operaţiunilor de cântărire, a rezultat cantitatea totală de 2.930 kg grâu sămânţă, ambalată în saci de rafie, marfă care a fost depozitată şi lăsată în custodie, în magazia societăţii menţionate.  Totodată, cele două autovehicule au fost parcate, asigurate şi sigilate în incinta bazei de recepţie, fiind de asemenea lăsate în custodia societăţii comerciale de profil.

La finalizarea verificărilor comune efectuate de comisarii Gărzii Financiare - secţia Botoşani şi ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - IPJ Botoşani, societatea comercială, deţinătoare a cantităţii de cereale, reprezentată de D. GHEORGHE din municipiul Roman, judeţul Neamţ şi B. NICOLAE din municipiul Suceava, judeţul Suceava, a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 6.000 lei. Totodată, s-a procedat la confiscarea cantităţii de 2.930 kg grâu, în valoare de 5.813 lei şi a celor două autoutilitare, marca RENAULT, ambele aparţinând societăţii comericale din municipiul Bucureşti, în valoare totală de 169.400 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite