Botosani: Tradiţii populare de Paşte pe pietonalul Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Botoşani au venit peste 50 de meşteşugari care prezintă atât creaţii în lemn, sticlă sau os, cât şi produse culinare inedite.

A cincea ediţie a Târgului Meşteşugarilor s-a deschis astăzi în centrul Botoşaniului. Meşterii populari expun produse de artizanat, vestimentaţie rustică, sculptură în lemn, ceramică, pictură pe lemn, instrumente muzicale, ouă încondeiate, modelaj în lut, vase din cupru, obiecte din piele şi pâslă, sculptură în os, obiecte din papură, sticlă decorativă, goblenuri, bijuterii lucrate manual şi tot ceea ce înseamnă arta populară.


În premieră la acest târg, vor fi servite mâncăruri tradiţionale de Paşte, pregătite de bucătari din diferite zone ale ţării. „Vor fi meşteri populari din peste 20 de judeţe din ţară. În premieră, faţă de celealte ediţii, vom avea la târg şi produse culinare tradiţionale de Paşte, din zonele Miercurea Ciuc, Curtea de Argeş şi Piteşti. Chiar eu sunt foarte curios să gust din aceste produse care cu siguranţă vor fi deosebite de ceea ce se prepară la noi. De asemenea, vizitatorii vor putea admira şi chiar cumpăra icoane pe lemn şi sticlă pictate de renumiţi artişti populari“, a declarat Ion Ilie, directorul Centrului de Creaţie din Botoşani.

Fără muzică populară

Meşterii populari îşi vor expune marfa  doar pe jumătate din Pietonalul Unirii deoarece strada este în reamenajare. „Am promisiuni de la constructor că va amenaja bucata din faţa muzeului până la blocul turn pentru a se putea desfăşura în bune condiţii Târgul Meşteşugarilor“, a mai spus Ion Ilie. Târgul va fi deschis până duminică inclusiv şi este inclus în manifestările culturate dedicate „Zilelor oraşului“. Din cauza sărăciei bugetare, organizatorii au renunţat la spectacolul de muzică populară cu care botoşănenii erau obişnuiţi să participe la deschiderea târgului. „Abia aştept să merg la târg. Vreau să cumpăr o icoană pe care să o sfinţesc de Paşte“, a spus Ludmila Roşu, pensionară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite