Botoşani: Timp de două zile, apa va fi sistată în tot judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreruperea furnizării apei programată iniţial pe 26 şi 27 iunie, va avea loc în zilele de 12 şi 13 august.

Administraţia Naţională „Apele Române", Direcţia Apelor Siret, a anunţat că a reprogramat golirea acumulării de la Bucecea şi curăţarea echipamentelor de la baraj pentru mijlocul săptămânii viitoare, lucrările ce trebuiau să aibă loc în luna iunie fiind anulate din cauza inundaţiilor. Prin urmare, municipiile Botoşani şi Dorohoi, alături de localităţile Bucecea, Săveni, Flămânzi, Leorda, Răchiţi, Brăieşti, Copălău, Mihai Eminescu şi Stăuceni, toate fiind unităţi administrativ-teritoriale alimentate din Siret, vor rămâne fără apă la robinete timp de cel puţin 29 de ore.

Profitând de golirea barajului, SC „Apa Grup" SA inteţionează să realizeze o serie de lucrări ce vor îmbunătăţi calitatea apei furnizată populaţiei. Concret, va fi curăţată şi dezinfectată conducta de aducţiune care, face legătura dintre baraj şi Staţia de Pompare  de la Bucecea.

  „Lucrări similare, de curăţare şi reparaţii, strict necesare unui sistem de alimentare cu apă, au fost ultima dată realizate în 1994. Ţinând cont de operaţiunile pe care ni le-am propus, putem spune că, ulterior, apa va fi mai curată iar tratarea îmbunătăţită. Dorim să curăţăm atât conducte de mare capacitate cât şi aşa-numitele „prize", punctele de captare a apei din barajul de la Bucecea", a declarat Stelian Dumitrescu, directorul de exploatare al SC „Apa Grup" SA Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite