Botoşani: Ţeapă de 500.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care a reparat Bulevardul a intrat în faliment. Municipalitatea va trebui să repare artera cu bani de la bugetul local după ce banii depuşi într-un cont special ca şi garanţie pentru execuţia lucrării au dispărut.

Firma Nova Constrcut din Iaşi a fost declarată în faliment în baza unei sentinţe date ieri de magistraţii Tribunalului Iaşi. Nova Construct, al cărei acţionar principal, Dionisie Simionescu a decedat în februarie 2009, are datorii totale de  2,2 milioane de euro, din care peste 100.000 de euro la Primăria Botoşani. Banii reprezintă garanţia pentru lucrările de reabilitare a Bulevardului Mihai Eminescu, bani care au dispărut din contul băncii din Iaşi, unde erau depuşi.

„Ne vom îndrepta şi împotriva băncii pentru a recupera aceşti bani. Sigur că s-a făcut cu cineva din interiorul băncii. Este o hoţie făcută la Iaşi, clar este un fals şi cineva trebuie să răspundă pentru asta. Am înţeles că nu suntem singurii în situaţia asta. Firma mai avea nişte lucrări de investiţii prin Banca Mondială şi a procedat în acelaşi fel. În principiu va trebui să reparăm porţiunea de bulevard stricată, dar va trebui să vedem de unde luăm bani", a spus Cătălin Alexa.

În baza unor analize făcute de experţii municipalităţii, lucrările ce urmează a fi făcute la Bulevardul reabilitat în urmă cu un an înseamnă peste 420.000 lei, bani pe care municipalitatea va trebui să îi suporte de la bugetul local. Pe lista de creditori ai societăţii s-au înscris până acum 23 de firme şi persoane fizice, însă numărul acestora ar putea creşte.

Dispariţia banilor din contul de garanţie pentru lucrările de modernizare ale Bulevardului Mihai Eminescu a dus la o anchetă internă în cadrul Primăriei municipiului Botoşani. Suma de 500.000 lei dispărută din contul constituit drept garanţie pentru lucrarea efectuată pe Bulevardul Mihai Eminescu, nu putea fi retrasă fără acte semnate de funcţionari ai Primărei Botoşani.

„Este neglijenţă clară din partea băncii care nu are voie să elibereze garanţia fără o solicitare scrisă din partea beneficiarului, aici vorbim de Primărie, iar normele bancare spun că este nevoie de solicitare în original. S-au scanat semnături ale unor funcţionari care nu ar fi avut de ce să semneze şi s-au retras banii. Una dintre semnături este a fostului viceprimar Romulus Eram dar acesta susţine că nu a dat nicio semnătură pe un astfel de document", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul oraşului este convins că ancheta internă va fi urmată şi de una penală din cauza actelor semnate în fals.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite