Botoşani: Ţeapă cu algocalminul la „liber“: De pe 1 aprilie, calmantul va fi eliberat doar pe reţetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii au golit rafturile farmaciilor când au aflat că acest medicament se va elibera de astăzi doar pe reţetă. Agenţia Naţională a Medicamentului a revenit asupra deciziei şi a amânat termenul pentru 1 aprilie.

Bolnavi sau nu, botoşănenenii au vrut să se asigure că nu vor bate drum la medicul de familie pentru o folie de algocalmin. Aşa că au golit rafturile spre disperarea farmaciştilor care nu au mai apucat să îşi facă alte rezerve. „Noi mai aveam 30 de cutii pe stoc. În două ore le-a dat ca pâinea caldă", a spus Manuela Bârsan, asistent farmacist.

Mirela Lucescu (48 ani) este angajat al Poştei şi , de când se ştie, îşi tratează copiii cu algocalmin mai pentru toate durerile. Femeia a venit, ieri, la farmacie şi şi-a făcut provizii ca să nu mai bată drum la medicul de familie ori de câte ori este nevoie. „Este unul din calmantele cele mai ieftine şi ne-am obişnuit să îl folosim. Pentru copiii este numai bun aşa că am cumpărat preventiv trei cutii. Cine ştie: poate se scumpesc sau nu se mai găsesc. Oricum nu vrea să deranjez medicul de familie de fiecare dată când am nevoie de o pastile", a spus Mirela Lucescu, client.

Medicii de familie găsesc aceste restricţii binevenite. „Cred că aşa vor fi disciplinaţi pacienţii care se tratează după ureche şi abuzează de medicamente. Este o tradiţie la noi ca pentru orice durere să se ia algocalmin ceea ce creşte riscul apariţiei leucemiei", a spus dr. Paul Şerban, preşedintre Asociaţiei Medicilor de Familie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite