Botoşani: (GALERIE FOTO) Târgul Meşteşugarilor atrage străinii şi stranierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproape 80 de meşteri populari veniţi în acest weekend la Botoşani din diferite colţuri ale ţării, stârnesc curiozitatea străinilor.

Dacă cei de prin părţile Botoşaniului spun că nu mai au bani ca altădată şi mulţi nu îşi permit decât să admire, salvarea meşterilor populari vine din partea  turiştilor străini şi a stranierilor întorşi acasă pe perioada verii.

„Nu prea cumpără lumea...se simte că nu prea mai sunt bani. Străinii mai sunt cei care vin şi iau suveniruri sau românii care s-au întors acum în ţară şi vor să ducă celor din afară un cadou specific românesc", a spus Celica Nistor, creator popular din  Ungureni, judeţul Botoşani care a venit la târg cu ouă încondeiate.

image

La preţuri mai mult simbolice (pornind de la 5-6 lei), ouăle încondeiate se numără printre preferinţele străinilor, alături de opincile din piele, lingurile sculptate în lemn, împletiturile din pănuşi sau bijuteriile din mărgele.

image

„Cei mai mulţi sunt din Italia şi preferă ouăle încondeiate simple, nu pe cele cu ceară în relief", a mai spus Celia Nistor.

Aflat la a V-a ediţie, Târgul Meşterilor Populari, eveniment care se desfăşoară de două ori pe an, atrage vizitatori din Israel, Germania, Franţa şi nu numai. Meşterii populari îşi vor expune marfa la Botoşani, pe Pietonalul Unirii, inclusiv duminică. În timp ce vor vizita standurile meşteşugarilor, botoşănenii şi turiştii de pe pietonal se vor putea bucura de muzica şi dansurile populare susţinute de artişti locali dar şi din diferite judeţe ale ţării.

image

Târgul Meşteşugarilor este un eveniment organizat în cadrul Festivalului Cântecului, Jocului, Portului Popular şi Meşteşugarilor, desfăşurat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale împreună cu Primăria Botoşani şi a Consiliului Judeţean. Pentru că „lumea are nevoie şi de cultura tradiţională şi dacă vrem să menţinem ceva trebuie să acţionăm în orice condiţii", organizatorii nu au renunţat la ediţia 2010 a festivalului, reuşind să se încadreze într-un buget foarte mic.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite