Botoşani: Tâlhar la 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent de 16 ani a fost reţinut pentru tâlhărie, iar un alt tânăr de 20 de ani este cercetat pentru tăinuire.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a confirmat măsura  începerii urmăririi penale faţă de Artur Gabriel P (16 ani), din municipiul Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie precum şi faţă de Petru R (20 ani) din  Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, în aceeaşi cauză.

În urma cercetărilor a reieşit că în seara de 1 iulie, în jurul orei 21.30, Artur Gabriel P, aflându-se pe strada Săvenilor, l-a urmărit pe A. Neculai de 43 ani, din municipiul Botoşani pe o distanţă de aproximativ 20 metri, iar după ce l-a ajuns din urmă  a început să-i aplice mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele până când partea vătămată a căzut la pământ.

În aceste împrejurări adolescentul i-a sustras un telefon mobil şi i-a smuls lanţul din aur de la gât, însă cum acesta s-a rupt, autorul  a luat doar un segment din bijuterie. 

După comiterea tâlhăriei, adolescentul s-a întâlnit cu Petru R şi i-a relatat cele întâmplate, trimiţându-l la locul comiterii faptei, de unde acesta a luat şi celălalt segment al lanţului şi o cruciuliţă. Cei doi învinuiţi au comercializat împreună lanţul din aur.

Faţă de Artur Gabriel P s-a dispus măsura procesuală a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea luării faţă de acesta a măsurii procesuale a arestării preventive.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite