Botoşani: Sute de sindicalişti se pregătesc să plece cu autocarele spre Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Sute de sindicalişti vor pleca la noapte spre Bucureşti
Botoşani: Sute de sindicalişti vor pleca la noapte spre Bucureşti

Peste 300 de sindicalişti se vor îmbarca la noapte în atuocare pentru a pleca spre Bucureşti la  mitingul organizat de Confederaţiile Sindicale.  Mitingul, la care se apreciază că vor participa 50 de mii de oameni, are loc în ziua în care urmează să fie dezbatută  şi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc.

De la Botoşani vor pleca membrii de sindicat înscrişi la CNSRL Frăţia şi Cartel Afla. În total, peste 300 de oameni vor lua drumul Capitalei. Sindicaliştii au închiriat zece autocare care vor pleca din Botoşani începând cu ora 22.00.

Odată ajunşi în Capitală ei se vor alătura sondicaliştilor veniţi din toată ţara şi vor participa la un marş de protest pe traseul Piaţa Revoluţiei -Piaţa Constituţiei. Proterstatarii intenţionează să înconjoare Palatul Parlamentului cu un laţ viu până când va fi votată mpţiunea de cenzură.

„Revendicările sunt acelaşi ca şi până acum. Vrem salarii decente şi locuri stabile de muncă. Considerăm că acest guvern nu ne mai reprezintă şi că trebuie să cadă.  Noi avem în jur de o sută de oameni din sătătate, finanţe şi industrie care s-au învoit de la servici pentru  a participa la miting," a declarat Ltefan Ţarcă liderul CNSRL Frăţia Botoşani.

Peste 160 de sindicalişti de la Cartel Alfel vor pleca în jurul orei 22 , cel mai probabil din faţa Casei Sindicatelor.Majoritatea sunt reprezentanţi ai angajaţilor de la protecţia Copilului şi de la Poliţia de Frontieră" Ni se vor alătura angajaţi din primării, de la cultură, IJP, personal tesa sanitar, de la servicii publice, veterinare dar şi reprezentanţi de la privat din industria textilă a declarat Marius Oroşanu,  preşedinte Cartel Alfa Botoşani.

Sindicaliştii din Învăţământul Preuniversitar nu vor protesta mâine în Capitală întrucât au participat la protestul din 5 octombrie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite