Botoşani: Sute de elevi au ieşit în stradă pentru a învăţa adulţii să colecteze selectiv deşeurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, peste 200 de elevi din mai multe şcoli din Botoşani au atras atenţia cetăţenilor asupra necesităţii şi importanţei colectării selective a deşeurilor. Elevii au împărţit afişe şi fluturaşi cu mesaje legate de colectarea şi valorificarea deşeurilor. Semnalele au ajuns până şi la Palatul Administrativ al Botoşaniului.

Campania derulată de Agenţia pentru Protecţia Mediului sub deviza „Pune fiecare deşeu la locul său" este una de informare şi conştientizare asupra importanţei modului în care se depozitează deşeurile. Acţiunea face parte din calendarul de activităţi planificat de reprezentanţii Agenţiei de Mediu pentru Ziua Pământului, sărbătorită an de an pe data de 22 aprilie.

„Această campanie a dorit să atragă atenţia cetăţenilor din municipiul Botoşani cu privire la importanţa conservării resurselor naturale prin colectarea selectivă a deşeurilor. Dacă fiecare dintre noi am pune fiecare deşeu pe care îl produceam acasă, la serviciu sau la şcoală la locul său, adică în containerul sau locul potrivit, atunci am avea o viaţă mai frumoasă într-un mediu curat şi sănătos", a spus Narcisa Dumitriu, consilier în cadrul Agenţiei de Protecţia Mediului Botoşani.

La actiune au participat elevi de la Eco şcolile cu clasele I - VIII nr. 7,10,11,12,17, Eco Liceul de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa", Colegiul Naţional AT Laurian şi Şcoala nr. 16 (înscrise în Programul ECOŞCOALA) şi Şcoala cu clasele I - VIII nr. 8.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite