Botoşani: Sute de botoşăneni sunt datori vânduţi la bănci din cauza cardurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de persoane au datorii de peste 10. 000 de lei la bănci după ce au golit cardurile de credit. Cei mai mulţi au folosit banii pentru nevoile zilnice iar acum s-au trezit cu propriri pe lefuri.

Moda cardurilor de credit a ajuns şi la Botoşani.  Unu din 20 de botoşăneni are cel puţin o descoperire de card. Sumele extrase variază între 1000 şi 15.000 de lei în funcţie de veniturile clientului.

Cei mai mulţi au golit cardurile imediat după ce le-au primit de la bancă iar acum nu reuşesc să restituie datoriile. În această situaţie au ajuns pentru că nu au înţeles rolul cardului de credit, susţin brockerii care atrag atenţia clienţilor să nu folosească acest timp de card pentru cumpărături zilnice la supermarket.

În loc de un comision de 0, 2%, se adaugă şi dobânda de 25%  care curge din momentul în care clientul a retras banii de la bancomat.

Specialiştii în domeniul bancar recomandă folosirea cardului de credit  doar dacă  aveţi nevoie urgent de un împrumut de pe card. Aveţi la dispoziţie 50 de zile să returnaţi banii fără să plătiţi un leu dobândă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite