Botoşani: Sumă colosală alocată de stat pentru modernizarea gării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara va fi adusă la standarde europene
Gara va fi adusă la standarde europene

Nu mai puţin de 27 de milioane de lei au fost alocaţi prin Hotărâre de Guvern pentru finalizarea lucrărilor de modernizare din Gara Botoşani.

Banii nu sunt doar pentru terminarea lucrărilor începute la clădirea staţiei. Din această sumă va fi amenajată o piaţă publică în faţa gării  şi se va moderniza inclusiv o parte din infrastructura de cale ferată. 

" Sunt foarte mulţi bani care vor fi investiţi de Ministerul Transporturilor la Botoşani pentru că este un oraş reşedinţă de judeţ şi trebuie să aibă o gară modernă, la standarde europene. Nu putem vorbi de linie electrificată pentru că nu avem suficienţi bani pentru asta.  Banii care s-au alocat sunt pentru modernizarea clădirii staţiei, amenajarea peroanelor  cu pasaje subterane de tranzit , căii ferată şi inclusiv pentru reamenajarea  spaţiului din faţa gării", a declarat Eduard Spiţă, director de  investiţii în cadrul Regionalei CFR Iaşi. 

image

Investiţia făcută de Ministerul Transporturilor va scuti municipalitatea de cheltuieli care trebuiau făcute din bugetul local pentru spaţiul din faţa gării. „Şi pentru noi era o problemă destul de delicată în zona gării, pentru că nu puteam să intervenim pentru că nu era clădirea noastră. Cu această alocare de sume s-a rezolvat şi această problemă", a spus primarul Cătălin Flutur.

Investiţia urmează să fie finalizată în termen de doi ani, însă mai întâi va trebui organizată o licitaţie publică la Ministerul Transporturilor. În Gara Botoşani, care este capăt de linie, vin şi pleacă zilnic zece garnituri de tren  din care doar două sunt trenuri rapide şi două accelerate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite