Botoşani: Subvenţii de 2.000.000 lei pentru gospodăriile care folosesc energie regenerabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Fondului pentru Mediu va lansa miercuri, 1 iunie, a doua sesiune a Programului Casa Verde, privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

începând cu data de 1 iunie, persoanele fizice îşi pot depune dosarele de finanţare nerambursabilă la sediul APM Botoşani. Bugetul alocat pentru acest an  judeţului Botoşani  este de 2.088.624 lei.

Dosarul de finanţare se depune personal la sediul APM Botoşani  şi va cuprinde obligatoriu cererea de finantare nerambursabilă,  o declaraţie pe proprie răspundere a solicitantului, o    copie după actul de identitate al solicitantului,  extras de carte funciară pentru informare, nu mai vechi de 30 de zile, care să ateste drepul de proprietate, certificat de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul local,  adeverinţă privind existenţa contului bancar al solicitantului şi un plic A4.

Anul trecut au fost  depuse 369 de dosare,  150 au fost deja aprobate, iar  67 de beneficiari au realizat deja investiţia.

Programul Casa Verde finanţează instalarea de  panouri solare (6000 lei), pompe de căldură (8000 lei) şi instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, etc (6000 lei).

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite