Botoşani: Străinii s-au îmbogăţit din subvenţiile pe terenurile cumpărate şi lăsate pârloagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani:Bătrânii se plâng că nu mai au nici măcar puterea de a-şi munci pămîntul
Botoşani:Bătrânii se plâng că nu mai au nici măcar puterea de a-şi munci pămîntul

Europenii au cumpărat pe nimic peste 20.000 de hectare de teren arabil în judeţ dar nu au cultivat măcar o palmă de pământ în ultimii cinci ani. Banii curg din subvenţiile acordate de stat.

Austrieci, italieni, spanioli şi chiar danezi au cumpărat aproape 20.000 de hectare de teren agricol în tot judeţului.

Topul marilor investitori străini este deschis însă de italieni. Trei firme au cumpărat în ultimii ani peste 5700 de hectare de teren agricol în tot judeţul. Cele mai mari suprafeţe sunt cumpărate în localităţile Ştefăneşti( 1060 hectare) şi Lunca ( 908 hectare). Din urmă vin nemţii cu aproape 4000 de hectare şi danezii cu alte 3000. Mai nou şi suedezii sunt interesaţi de pământul botoşănenilor lăsat pârloagă. Firma SC Ponelm Srl Brăila administrată de Bogdan Frederic a cumpărat 670 hectare în 11 localităţi printre care Mihălăşeni şi Drăguşeni.

Citeşte şi:

Unde loveşte amenda pe pârloagă

Interesant este că nicio palmă din acest pământ nu a fost cultivată. Europenii preferă să cîştige bani frumoşi din subvenţiile de minim 70 de euro la hectar. Dacă proiectul Ministerului Agriculturii va fi aprobat, europenii vor fi amendaţi cu 400 de lei pentru terenurile lăsate pârloagă.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite