Botoşani: Stradă închisă cu porţi de fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Aleea Pictorului a fost închisă cu porţi şi gard de proprietarul ei
Strada Aleea Pictorului a fost închisă cu porţi şi gard de proprietarul ei

În Botoşani, au fost retrocedate terenuri de joacă, o stradă şi sute de metri pătraţi din parcările publice. Proprietarii nu s-au mulţumit doar cu atât şi au considerat că pot să-şi îngrădească proprietăţile primite.

După ce au acţionat în judecată primăria revendicând proprietăţile confiscate  de regimul comunist, mai mulţi botoşăneni au  devenit proprietari pe terenurile de joacă, pe ştrand, pe o stradă din oraş, sau pe o parte din parcările publice.

Citiţi şi: Focşani: Ţăranii din Nereju au venit cu jalba în proţap la Prefectură să îşi ceară pădurile

Potrivit municipalităţii, în Botoşani au fost deja retrocedate  cinci terenuri de joacă pentru copii,  o parte din strada Aleea Pictorului şi mai multe terenuri care se află chiar în mijlocul unor parcări publice.

Strada Aleea Pictorului a fost ştearsă de pe harta municipiului Botoşani după ce a fost retrocedată şi închisă cu porţi de proprietari. După ce a fost vândutâ de mai multe ori, strada a ajuns acum în proprietatea unui om de afaceri, care culmea se consideră înşelat.  

„Eu am cumpărat un teren de 500 de metri pătraţi, nu o stradă. Proprietatea era îngrădită când am luat-o însă problema este că vânzătorul, firma Promixt, mi-a ascuns faptul că trebuie să ofer drept de servitute vecinului, care este prorietarul fostului teren de joacă din cartier. Strada a fost retrocedată de instanţă şi cred că justiţia are cea mai mare vină în toată treaba asta" a declarat Dinu Leonte, proprietarul străzii. Municpalitatea încearcă acum să negocieze cu Dinu Leonte să accepte un schimd de terenuri pentru a redeschide strada. Acesta nu este însă singurul caz de acest fel.

Citiţi mai multe amănunte mâine în Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite