Botoşani: Strada Primăverii arată ca după bombardament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Primăverii trebuie reabilitată în totalitate
Strada Primăverii trebuie reabilitată în totalitate

Indiferent că e vorba de asfalt sau de şinele de tramvai, peste tot sunt prezente gropile. Municipalitatea nu îşi permite deocamdată să reabiliteze întreaga stradă şi până la găsirea unei soluţii de finanţare, peticesc în fiecare săptămână această arteră a municipiului.

Gropile de pe Strada Primăverii au devenit coşmarul oricărui şofer ce tranzitează această porţiune de drum. Indiferent de trasa aleasă de un şofer este imposibil să nu intre cu maşina în gropi, a căror adâncime ajunge şi la 20 de centimetri.

"Nici nu mai merg pe Primăverii din această iarnă. Prefer să ocolesc pe şoseaua de centură sau pe Bulevard, decât să îmi rup maşina pe Primăverii", a declarat Ionuţ Fostea.

Potrivit municipalităţii. Strada Primăverii este cea mai afectată în această iarnă şi singura soluţie este rebilitarea în totalitate a acestei artere.

"Este o stradă care este distrusă în proporţie de peste 50% şi problema foarte mare este că nu este distrus asfaltul cel mai mult, ci dalele de tramvai. Pe dalele respective putem găsi o soluţie de compromis, să punem iar mixtură la rece dar în momentul în care vor aparea iar fenomene de îngheţ-dezgheţ, asfaltul va sări din nou", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Pentru reabilitarea căii de rualre a tramvaiului, municipalitatea va înlocui dalele cu cele de pe strada Nicolae Iorga, ce nu au fost folosite niciodată.

"Dale de cale ferată nu mai fabrică nimeni şi singura soluţie este să le scoatem pe cele de pe Nicolae Iorga şi să înlocuim pe cele de pe Primăverii şi pe Sucevei. Costurile sunt foarte mari. Trebuie incluse într-un proiect de investiţii. Apar costuri semificative ce nu pot fi susţinute din bugetul local", a adăugat Florin Ghiorghiţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite