Botoşani: Strada Primăverii, în reabilitare totală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tramvaiul 102 va fi suspendat, iar transportul va fi asigurat cu microbuze maxi-taxi. Lucrările vor începe când vine căldura. Procesul de modernizare va costa 5 milioane de lei, bani de la buget, şi vor fi create 300 de locuri de parcare.

 Lucrările vor începe când vremea se va încălzi şi presupun lărgirea străzii, pavarea trotuarelor, amenajarea de locuri de parcare şi schimbarea în totalitate a liniilor de tramvai.

Linia 102, deteriorată în proporţie de 50%

„Investiţia e făcută din bugetul local şi din economiile făcute la alte capitole bugetare. Modernizarea acestei străzi se impunea deoarece carosabilul este deteriorat şi nu s-a mai turnat covor asfaltic de multă vreme. Vom crea cel puţin 300 de locuri de parcare în zonele deficitare“,  a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Jumătate din banii alocaţi vor fi cheltuiţi pentru repararea liniei de tramvai 102, care este deteriorată. „Linia de tramvai nu a mai fost reparată de la punerea în funcţiune şi este deteriorată în proporţie de peste 50%. Sunt dale din beton dintre şine care au ajuns să depăşească cu 90% gradul de uzură şi pun în pericol atât circulaţia tramvaielor cât şi a maşinilor“, a mai spus viceprimarul .

Pe perioada lucrărilor, tramvaiul 102 va fi suspendat, iar transportul se va asigura cu microbuze maxi-taxi. În aceste condiţii,  edilii nu exclud să ceară societăţii Eltrans să dispună trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor de pe linia 102. „Dacă tramvaiele nu vor circula, Eltrans nu poate primi subvenţie de la bugetul local şi implicit va trebui să se găsească soluţii pentru angajaţii care vor râmâne fără obiectul muncii“, a explicat viceprimarul. 

Vatmanii, în şomaj tehnic

Conducerea societăţii Eltrans spune însă că Primăria este cea care va trebui să asigure plata şomajului tehnic. „Sunt cel mult 24 de angajaţi care lucrează pe această linie. În contractul pe care îl avem cu Primăria este prevăzut că pe perioada investiţiilor la calea de rulare cheltuielile cu plata şomajului tehnic vor trebui suportate de municipalitate, nu de Eltrans“, a spus Victor Ivănesacu, directorul Eltrans. 

Botoşănenii care folosesc tramvaiul de pe linia 102 spun că această investiţie trebuia făcută de mai multă vreme. „Tramvaiele care circulă pe Primăverii pocnesc de zici că se desfac în două din cauza liniei vechi. Mă mir că s-au găndit aşa târziu să modernizeze strada asta, care este practic jumătate din Botoşani“, a spus Dumitru Olaru, locuitor în zonă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite