Botoşani: Ştergerea penalităţilor este valabilă doar pe hârtie: Datornicii care şi-au plătit integral debitele la asociaţii nu au scăpat de penalităţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi legea este intrată în vigoare din luna iulie, asociaţiile nu au primit normale de aplicare şi nu ştiu cum trebuie să procedeze. Zeci de botoşăneni şi-au achitat integral datoriile dar nu s-au ales cu ştergerea penalităţilor.

Botoşănenii s-au înghesuit zilele acestea să îşi achite restanţele vechi acumulate la asociaţii pentru a profita de avantajele legii. Peste 20 de persoane cu datorii cuprinse între 2000 şi 3500 de lei au achitat integral restanţele dar tot nu au beneficiat de ştergerea datoriilor. „ Sunt persoane care au venituri până în 1000 de lei pe cap de familie şi au vrut să scape de penalităţi care ajungeau şi la 500 de lei. Din păcate, noi nu am primit normele de aplicare a legii şi nu putem opera aceste scutiri" a declarat Petrică Butnariu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din Botoşani care a trimis săptămâna trecută un memoriu la minister prin care a solicitat trasmiterea grabnică a acestor norme.

Chiar dacă se va stabili modalitatea de ştergere a penalităţilor, cei care au plătit deja integral datoriile cu tot cu penalităţi nu vor primi banii înapoi. „ Se va considera plata în avans. Nu se restituie sumele deja achitate" a mai spus preşedintele FAP Botoşani.

Alţi botoşăneni cu datorii istorice la asociaţii au fost prevăzători şi au achitat doar restanţele fără penalităţi. Cei mai mulţi au „uitat"de debite.

Detalii despre acest subiect, sâmbătă în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite