Botoşani: Statul sărăcit de cateringul la instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Deţinuţii au mâncat anul trecut ca la restaurant
Botoşani: Deţinuţii au mâncat anul trecut ca la restaurant

Aproape cinci milioane de lei a costat în ultimul an hrana  deţinuţilor şi a orfanilor. Cheltuielile uriaşe le-au amintit şefilor din sistem este criză şi trebuie să se gospodărească singuri

Masa deţinuţilor a costat cel mai mult. Cei 1000 de deţinuţi încarceraţi la penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani au mâncat în ultimul an de 3,6 milioane de lei. Trei porţii zilnice le-au fost asigurate de firme de catering din Suceava şi Bucureşti. După un an de mese ca la restaurant, statul  a primit şi factura de plată: 3,6 milioane de lei. ,, A fost experiment  al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor prin care s-a încercat  implementarea unui sistem practicat în toată Europa. Proiectul s-a dovedit bun dar prea costisitor,, a spus Iulian Dărângă , purtător de cuvânt Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Botoşani.

Conducerea penitenciarului nu ami foloseşte acest sistem. Un sfert din bani vor fi economisiţi prin prepararea hranei în puşcărie.

Economii de 10% sunt aşteptate şi la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Drepturilor Copilului care a cheltuit ăn ultimul an 1,2 milioane de lei pentru hrana prin sistem catering a 100 de orfani.  De săptămâna viitoare va începe renovarea şi folosirea bucătăriilor proprii.

Citiţi mai multe mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite