Botoşani: Statul nu a plătit la timp alocaţiile şi indemnizaţiile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 45 de mii de copii aşteaptă de o săptămână banii. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale nu are nici o explicaţie legată de întârzierea plăţii alocaţiilor şi indemnizaţiilor copiilor.  Ministerul Muncii a instituit cenzura pentru presa locală

După ce  le-au fost diminuate cu 15%  drepturile băneşti, zeci de mii de familii nu au primit încă alocaţiile şi indemnizaţiile de creştere a copiilor. În mod normal, până acum,  Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Botoşani făcea plata acestor drepturi până cel târziu pe data de 10 ale fiecărei luni.  

În tot judeţul sunt peste 45 de mii de beneficiari de alocaţii şi indemnizaţii care aşteaptă de căteva zile să primească banii cuveniţi. " Indemnizaţie de creştere a copilului este singura sursă de venit a familiei întrucât soţul meu nu lucrează, iar eu sunt în cocediu de creştere a copilului. Şi aşa ne descurcăm greu cu cei 900 de lei din indemnizaţie. Din banii ăştia trăim trei persoane şi mai plătim şi o rată, aşa că orice întârziere ne dă peste cap cu cheltuielile. Nu pot să spun copilului că a întârziat indemnizaţia şi nu pot să-i cumpăr lapte praf . " a declarat Simona Filip, mama unui băieţtel de un an şi jumătate. 

Mai mult, şefii instituţiei spun că Ministerul Muncii  le-a interzis să dea orice relaţie fără acordul Bucureştiului. "Ne pare rău, dar tocmai am primit o adresa prin care ni se interzice să mai dăm comunicate de presa fără acordul Ministerului. Este un ordin nou al  ministrului muncii. Nici pe site nu mai avem voie să postăm nimic fără acordul Ministerului.  Pot să vă asigur însă că în plăţile vor fi făcute în zilele următoare. " este tot ce a putut să declare Sebastian Tocariu, directorul economic al  Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Botoşani.

Citeşte si:

Plata alocaţiei pentru mame a fost amânată pentru sfârşitul lunii

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite