Botoşani: Stă la spitale ca la hotel pe bani publici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Bozu nu are casă şi se „cazează" în spitalele din Botoşani. 1000 de lei este nota de plată suportată de Spitalul Judeţean pentru o săptămână de cazare la Urgenţe. Deşi legea nu permite cazarea în spitale  decât a bolnavilor, medicii ridică din umeri şi spun că era prea frig să îl arunce în stradă.

O rezervă a Unităţii de Primire a Urgenţelor(UPU) din cadrul Spitalului Judeţean a fost „acasă" pentru Vasile Bozu până acum câteva ore când a fost transferat într-un salon al Spitalului de Neuropsihiatrie.

Bărbatul de 51 de ani este născut în Suceava şi a fost ridicat de pe străzi , acum o săptămână, de poliţiştii ieşeni care l-au trimis la Botoşani unde are domiciliu. Poliţiştii botoşăneni au constat că bărbatul a indicat ca domiciliu adresa unor prieteni din localitatea Dângeni. Cum aceştia nu vor să mai audă de el iar în unităţile medico-sociale nu mai sunt locuri,bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean Botoşani.

Până aseară, Vasile Bozu a fost cazat gratuit la Urgenţe în condiţiile în care o zi de spitalizare costă 150 de lei. „ E adevărat că nu puteam să îl ţinem mai mult de o zi dar nici nu îl puteam arunca în stradă în ger", a declarat dr. Petre Rădăuceanu, şef UPU. Când nota de plată s-a ridicat la 1000 de lei, medicii au decis transferarea sa la Spitalul de Neuropsihiatrie Botoşani. „ Ni l-au dat nouă pe cap în loc ca poliţia să rezolve problema şi să vadă care este situaţia sa. Noi nu facem protecţie socială", a declarat dr. Gabriel Oprişanu, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie care susţine că bărbatul va fi ţinut în spital doar pentru investigaţii după care va fi dirijat către centrele sociale.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite