Botoşani: Sport şi relaxare în Parcul „Eminescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plimbări cu hidrobicicleta, tobogane gonflabile, spaţii de joacă pentru copii, mese de şah şi rummy sunt dotările puse la dispoziţia vizitatorilor zonei de agrement din Botoşani.        

Zona de agrement din Parcul „Mihai Eminescu“ a fost deschisă oficial încă din weekend-ul trecut. Hidrobiciclete noi, spaţii de joacă pentru copii reabilitate, plus celelalte atracţii, disponibile încă de anul trecut, pot fi găsite în fiecare după-amiază de doritorii de aer curat.

„Dacă nu avem mall-uri în oraş şi spaţii de joacă interioare pentru copii, măcar avem un parc deosebit unde îţi poţi petrece timpul liber alături de cei mici într-o manieră plăcută“, este de părere Ioana Darie, elevă. Luată cu asalt de către copii, zona de agrement rezervă surprize şi pentru cei mai în vârstă dintre botoşăneni.

„Eu vin zilnic şi joc table cu prietenii mei. Toată vară o petrec în parc, mai ales că stau în apropiere. Nimic nu este mai plăcut într-o zi călduroasă decât să stai la umbră pe o bancă“, explică Ioan Maxim, pensionar.

Responsabilii Serviciului Public de Administrare Baze Sportive şi Zone de Agrement Botoşani a făcut investiţii şi în acest an în mobilier stradal şi accesoriile destinate activităţilor recreative. „Am achiziţionat cinci hidrobiciclete noi. O plimbare cu barca sau hidrobicicleta costă 12 lei pentru jumătate de oră, în timp ce la părculeţul de joacă se va tarifa la minut“, a precizat Eugen Ţurcanu, directorul SPABSZA. Pentru o după-amiază plăcută, părinţii vor scoate din buzunar aproximativ 20 de lei, fără să ia în calcul şi răcoritoarele sau vata de zahăr pe băţ.

Nici iubitorii de sport nu au fost uitaţi. În imediata vecinătate a Parcului „Mihai Eminescu“ este deschisă baza sportivă Dinamo, care pune la dispoziţia amatorilor, contracost, două terenuri, unul pe iarbă şi un al doilea sintetic, unde se pot practica majoritatea sporturilor de echipă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite