Botoşani: Sponsorizare de 7.000.000 lei pentru reconstrucţia casele distruse de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii au fost adunaţi de Ministerul Economiei din sponsorizări şi donaţii şi vor ajunge la sinistraţii din localităţile afectate de inundaţii în cel mult două săptămâni.

Toată această sumă a fost repartizată judeţului Botoşani prin intermediul Ministerului Economiei la solicitarea instituţiei prefectului. Din cele 7 milioane de lei,  6,4 provine din sponsorizări de la TransGaz si TransElectrica, iar restul din donaţiile făcute de angajaţii de la TransElectrica şi Compania Nţtională a Uraniului.

"Banii au fost prinşi  deja în bugetul acestor instituţii printr-o Hotarire de Guvern. Am solicitat oferte pentru construcţia caselor de la şapte  firme de construcţii  şi  am numit o comisie care evaluează toate aceste oferte pentru a stabili costurile medii de construcţie. Totodată am cerut primarilor o machetă prin care le-am solicitat situaţia la zi a reconstrucţiei caselor. După ce vom avea  aceste date la dispoziţie,  în cel mai scurt timp vom decide modul de alocare a acestor sume pentru fiecare localitate afectată", a  declarat prefectul Cristian Roman.

Prefectul a spus că nu vor primi niciun fel de ajutor sinistraţii care au refuzat să fie strămutaţi din zonele inundabile.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite