Botoşani: Spitalele pot angaja sute de medici şi asistenţi medicali. Specialiştii preferă însă job-urile din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar Spitalul de Urgenţe Mavromati are un deficit de personal de 200 de posturi. Vezi ce posturi sunt libere la Spitalul Judeţean.

De săptâmâna viitoare Ministerul Sănătăţii va debloca 2322 de posturi din spitalele din toată ţara. Spitalele din Botoşani ar putea angaja peste 300 de medici şi asistenţi medicali. Spitalul Judeţean de Urgenţe Mavromati a trimis astăzi la minister situaţia cu posturile vacante. Cel mai mare spital din judeţ are nevoie să angajeze urgent  89 de asitenţi medicali, 26 de medici, 53 de îngrijtori şi 34 de infirmiere. În plus, spitalul are secţii, cum ar fi cea de oftalmologie, unde lucrează un singur medic specialist. Şi spitalul de psihiatrie are un deficit de 50 de angajaţi, dintre care 10 asistenţi şi 12 medici. 

Cu toate acestea, personalul medical preferă să plece la muncă în străinătate. O spune chiar directorul Spitalului de Psihiatrie Botoşani, care ieri a primit vestea că 8 angajaţi vor să plece la muncă în străinătate. " Doar ieri am primit opt cereri prin care angajaţii solicitau concediu fără plată pentru a pleca la muncă în străinătate. Evident, acolo sunt plătiţi mult mai bine ca la noi şi este dreptul lor să plece. De ani de zile nu găsim să angajăm un medic specialist în neurologie-pediatrie şi un medic la laborator." a declarat dr. Nicolae Vald, directorul spitalului.

Amănunte în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite