Botoşani: Spitalele au scăpat de datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a intrat în posesia banilor pentru stingerea datoriilor pănă la 30 iunie 2010 a celor 12 spitale din judeţ.

Datoriile cumulate a unităţilor spitaliceşti cu paturi reprezintă 13.3 milioane lei. "Am primit rectificare bugetară însoţită şi de deschidere de credite, că deja există bani în Trezorerie. Dacă vor lua o serie de măsuri manageriale, altele decât cele luate până acum există posibilitatea să nu mai aibă datorii", a declarat Rodica Huţuleac, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

În afară de aceşti bani, Ministerul Sănătăţii a mai alocat 14 milioane lei pentru majorarea fondurilor medicamentelor compensate şi gratuite.

"Noi suntem cu plata la zi a deconturilor către farmacii. Farmaciile care nu au un medicament pe stoc sunt obligate prin contract ca în termen de 48 de ore să îl aducă, deci nu se pune problema lipsei unor medicamente", a adăugat Rodica Huţuleac.

După achitarea debitelor către furnizorii de servicii şi medciamnete, administraţiile locale nu vor mai trebui să îşi bată capul cu stingerea datoriilor ci să găsească soluţii pentru a nu se creea altele. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a înaintat către acestea şi rapoartele controalelor financiare efectuate la spitale.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite