Botoşani: Spitale cu doi bolnavi la un singur pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sunt aglomerate, spitalele din judeţ vor avea mai puţine paturi. Ministerul Sănătăţii a decis reducerea a 9300 de paturi în spitalele din toată  ţara.

Medicii Spitalului Judeţan Botoşani sunt îngrijoraţi de decizia luată de Ministerul sănătăţii privind reducerea paturilor din spitale. Deocamdata nu s-a stabilit cîte paturi au fost reduse la nivelul judeţului, însă masura va afecta şi spitalele din Botoşani. Cu siguranţă spitalele mici riscă să fie închise.

Conducerea Spitalului Mavromati susţine că sunt secţii pe care nu pot în niciun caz să reducă numărul de paturi pentru că şi aşa sunt extrem de aglomerate, de multe ori fiind nevoiţi să intereneze câte doi bolnavi pe un pat.

 „ Este într-adevar o problemă care nu prea poate fi rezolvată pe unele secţii. Sunt perioade în an când pe secţiile Medicală I şi II, la Cardiologie, sau chiar Oncologie unde numărul bolnavilor internaţi este cu mult mai mare decât cel al paturilor disponibile. Nu de puţine ori pacienţii sunt nevoiţi să stea câte doi în acelaşi pat", a declarat medicul Cornel Enache, directorul Spitalului judeţean Mavromati. Spitalul judeţean nu este singurul aglomerat. Şi la Spitalul de Psihiatrie Botoşani numărul pacienţilor internaţi depăşeşte numărul paturilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite