Botoşani: Soţia şefului de la Finanţe este în stare gravă după un transplant de ficat: Elicopter Smurd chemat să o salveze nu poate ateriza la ACR din cauza ceţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Elicopterele Smurd au mai fost solicitate să intervină şi nu au avut probleme cu aterizarea până acum
Botoşani: Elicopterele Smurd au mai fost solicitate să intervină şi nu au avut probleme cu aterizarea până acum

Pacienta este medic la Spitalul Judeţean şi trebuie să ajungă de urgenţă la Spitalul Clinic Fundeni.

 Update Ora 17.45.

Medicul Silvia Luca, a  fost trimisă în urmă cu o oră  la Spitalul Universitar Fundeni din Capitală cu o ambulanţă, elicopteterul SMURD nemaiputând veni de la Iaşi spre Botoşani din cauza ceţii. Medic pe Secţia de Interne a Spitalului judeţean Mavromari, Silvia Luca a suferit în urmă cu aproximativ un an de zile un transplant de ficat, iar în urmă cu două zile starea sănătăţii a început să se înrăutăţească.

 „Colega noastră suferă de o interocolită acută şi probabil va fi nevoie urgent  de o intervenţie chirugicală complexă. De aceea era necesar să fie transportată cu elicopterul SMURD urgent la Fundeni. În final, pentru că elicopterul nu a putut să ajungă la Botoşani din cauza ceţii, s-a decis să fie dusă spre Bucureşti cu o ambulanţă care va ajunge în şapte ore în loc de o oră şi jumătate cât făcea elicopterul. Sperăm că totul va fi bine şi pacienta va fi salvată. „a spus medicul Petrică Rădăuceanu, de la Unitatea d ePrimire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Mavromati.

De la o oră la alta, soţia directorului executiv de la Finanţe, Petru Luca, se înrăutăţeşte. Pacienta este medic în cadrul Spitalului Judeţena şi a suferit recent un transplant de ficat care nu este tolerat de organism. Transportarea sa la Bucureşti este vitală.

Tocmai de aceea, colegii săi au solicitat intervenţia unui elicopetr Smurd pentru transportarea pacientei. De două zile, elicopterul Smurd chemat de la Bucureşti încearcă să aterizeze în poligonul ACR. Ceaţa deasă nu permite însă aterizarea.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite