Botoşani: Şomeri fără speranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele fără loc de muncă, trecute de 40 de ani nu mai reuşesc să se angajeze. Experienţa şi seriozitatea acestora nu mai reprezintă un atu în faţa angajatorilor care caută persoane tinere, capabile la efort şi fără pretenţii financiare mari.

Numărul şomerilor la nivelul judeţului Botoşani a depăşit în acest an pragul de 10.000 de persoane fără ocupaţie şi continuă să crească de la lună la lună. Mai îngrijorător este faptul că peste 60% dintre aceştia sunt persoane ce au vârste peste 40 de ani şi care nu mai au nicio speranţă că vor mai reuşi să se angajeze.

„Am aproape 50 de ani şi am lucrat tot timpul la fabrica de cauciuc. De când s-a închis am rămas fără servici şi nici nu am găsit unde să mă angajez. Am fost la toate anunţurile, însă posturile au fost ocupate de fete mai tinere", a declarat Ioana Vătafu.

Şomerii peste 40 de ani au acceptat să facă şi cursuri de recalificare şi ar accepta acum orice loc de muncă, însă nici acest lucru nu i-a ajutat.Posturile vacante sunt ocupate imediat în Botoşani de persoane tinere, care sunt la primul loc de muncă şi care nu fac pretenţii financiare. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite