Botoşani: Slujbe religioase transmise live din capela puşcăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de rugăciune este transmis dimineaţa şi seara în toate celulele prin televiziunea cu circuit închis care funcţionează de patru ani.

Preotul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Botoşani vrea astfel ca toţi deţinuţii, care nu participă la slujba oficiată în capela închisorii, să poată urmări slujba din celulă.

Transmisia live se va face din capela pucşăriei dimineaţa şi seara timp de cinci minute. Din celule, deţinuţii se pot ruga prin intermediul televiziunii cu circuit închis. Proiectul inedit urmăreşte implementarea unui program fix de rugăciune zilnică transmis în direct, la nivelul tuturor camerelor de deţinere, anunţă conducerea închisorii.

Deţinuţii au parte de un program variat de Paşte. Postul de televiziune propriu mai prezintă zilnic, în Săptămîna Patimilor, emisiuni interactive pe tema sărbătorilor pascale, un material referitor la semnificaţia Învierii şi a Luminii Sfinte de la Ierusalim, precum şi filmul „Patimile lui Iisus", în cadrul unui program prelungit de vizionare, după cum se arată într-un comunicat al PMS Botoşani.

„Dincolo de zidurile reci ale mediului carceral se află suflete. Suflete care au credinţa că într-o bună zi vor căpăta iertarea divină, dar şi iertarea semenilor, a societăţii ale cărei reguli le-au încălcat", a declarat Iulian Dărângă, purtător de cuvânt penitenciar.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite