Botoşani: Sinistraţii dorohoieni fug de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au rămăs fără locuinţă în urma inundaţiilor nu ajută cu nimic la reconstrucţia caselor.

Persoanele care sunt bune de muncă, muncesc la negru la casele reconstruite în regim propiu pentru a câştiga bani. În Dorohoi se construiesc 100 de case numai în cartierul de lângă tabăra de module, însă numai cinci persoane ajută efectiv la construirea viitorului lor cămin, restul multumindu-se să privească.

„Da noi cu ce să ajutăm. Noi nu suntem constructori şi nici nu am lucrat niciodată. Dacă vor să le ducem apă sau să măturăm am ajuta dar nu ne-a zis nimeni nimic", a declarat Bogdan Axinte, unul dintre sinistraţi.

Sinistraţii dorohoieni muncesc în construcţii, însă nu la propriile case. Ei lucrează cu ziua la persoanele care au decis să îşi refacă gospodăriile în regim propriu. Reprezentanţii municipalităţii dorohoieni au făcut nenumărate apeluri la populaţie să ajute la reconstrucţia caselor, însă aceste apeluri au rămas fără ecou.

"Este culmea ridicolului. No ce poziţie să mai avem. Este acolo administrator care îi pontează în fiecare zi, îi roagă să meargă la muncă, însă ei refuză. Nu putem face mai mult", a declarat vicepriamarul municipiului Dorohoi, Alin Sorin Clim.

Cei care nu vor pune mâna la contrucţia viitoarelor case pentru sinsitraşi ar putea rămâne fără locuinţă. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite