Botoşani: Sinistraţii de la Dorohoi sunt consiliaţi de psihologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sinistraţii nu mai pot dormi nopţile din cauza coşmarurilor pe care le au cu inundaţiile iar traumele suferite i-ar putea lăsa cu sechele pe viaţă.

Didina Bumbac a rămas fără casă şi fără gospodărie după ce apele Jijiei şi a pâpâului Buhai au măturat Dorohoiul în urmă cu doă sătămâni. Femeia în vârstă de 73 de ani este singură şi nu are cui povesti experienţa dramatic prin care a trecut.

"În fiecare noapte visez că vin iar apele. Nu mai pot trăi cu spaiama că vo veni iar apele. Nu am salvat nimic şi acum, când aud apa curgând mi se taie respiraţia. Nu vreau să mai dorm că visez iar pototpul", a declarata bătrâna.

Didina Bumbac ar vrea să discute cu un psiholog pentru a o ajuta să treacă mai uşor peste aceste moment şi să uite clipele de coşmar prin care a trecut. Drama bătrânei nu este singular în Dorohoi.

"Până acum am lucrat mai mult cu cei a căror case trebuie dărâmate. Nu e uşor să accepţi aşa ceva. În special persoanele peste 70 de ani sunt cele mai demoralizate. Noi intervenim şi pe omnet cu o medicaţie uşoară însă tratamentul este de lungă durată", a specificat psihologul Claudia Dogaru.

Specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, dar şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă încearcă să îi ajute pe sinistraţi, ănsă chiar şi cu sprijinul lor unii ar putea să nu depăşească niciodată şocul suferit. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite