Botoşani: Sinistraţii, baricadaţi la Seminarul Teologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Seminarului vor să igienizeze camerele înainte de începutul anului şcolar. Sinistraţii sunt nemulţumiţi de soluţiile Primăriei.

36 de persoane au fost găzduite la Seminarul Teologic din Dorohoi în urma inundaţiilor din iunie.  Soluţia a fost însă una provizorie până când li se va găsi un alt spaţiu, însă acestea au refuzat să mai plece.

Nici tabăra de module şi nici celelalte variante propuse de Primărie n-au fost pe placul sinistraţilor, care şi-au adus toate bunurile în camerele internatului. Acum, seminarul a intrat în igienizarea tradiţională dinaintea începerii noului an şcolar, iar sinistraţii sunt nevoiţi să plece.

Rromii, certaţi cu unii, respinşi de alţii

„Nu vor sa se mute, însă din nefericire n-am ce să fac. Copiii trebuie să înceapă în curând anul şcolar şi trebuie demarate lucrările de renovare a spaţiilor în care au fost cazaţi. Le înţeleg durerea şi ca atare am apelat la Primărie să-i  ajute cu relocarea. Mai mult nu pot face. Dacă vor refuza să plece, voi fi forţat să închid instituţia“, a declarat preotul Constantin Muha, director al Seminarului Teologic Dorohoi. Municipalitatea a găsit deja variante pentru mutarea sinistraţilor.

„Direcţia de Asistenţă Socială a găsit soluţia. Cei de etnie rromă se pot muta în minitabăra din cartierul Drochia, iar ceilalţi în tabăra de module de pe strada Dumbrava Roşie“, a declarat viceprimarul Alin Clim.

Sinistraţii de etnie rromă refuză să se mute din cauza unor neînţelegeri cu membrii din aceeaşi etnie, iar în tabăra Dumbrava Roşie nu sunt primiţi. „N-au ce căuta aici. Le-a făcut Primăria cartier în Drochia, să se ducă acolo. Şi aşa au distrus casele făcute pentru ei. Au furat până şi ajutoarele“, a declarat Ioana Cheşer, o dorohoiancă din tabăra de module.

Camere invadate de purici

Până la relocarea sinistraţilor, Seminarul Teologic mai trebuie să facă rost şi de 8.000 de lei, cât costă reabilitarea şi igienizarea spaţiilor unde au fost cazaţi sinistraţii.

„Camerele sunt pline de purici. Tot etajul trei e plin. Au stat numai în mizerie şi în gunoaie. N-au cum să vină copiii la şcoală să stea în locul lor fără măcar o mână de var dat“, a declarat unul dintre muncitorii care lucrează la reabilitarea clădirii. Internatul a cerut deja  ajutor din partea Primăriei Dorohoi.


Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite