Botoşani: Sindicaliştii Sanitas se pregătesc de proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Mavromati
Spitalul Judeţean Mavromati

Salariaţii Spitalului Mavromati ameniţă că vor ieşi în stradă pentru a protesta dacă nu îşi vor primi al 13-la salariu şi tichetele de masă.  Sindicatul Sanitas a scris în acest sens chiar un memoriu  pe care l-au trimis la Ministerul Sătătăţii.

Citeşte şi:

„Le vom cere bolnavilor psihic să aibă crize doar cu programare“

De la începutul anului niciun angajat al spitalului nu a mai primit tichete de masă, iar conducerea unităţii a anunţat că al 13-la salariu nu va mai fi acordat.

Oamenii consideră  însă că şi-au făcut datoria şi că merită să fie plătiţi ca atare. "Salariaţii sunt dispuşi să iasă în stradă numai să-şi capete drepturile.Este foarte greu fiecăruia, iar o sumă cât de mică ar fi ea înseamnă foarte mult . " a spus Lia Temciuc, preşedinte Sanitas. 

Pe de altă parte, conducerea Spitalului Judeţean susţine că nu poate să acorde tichete de masă şi al 13-lea sarariu pentru că aceste sporuri nu se mai acordă nicăieri în ţară întrucât ele au fost  interzise prin lege, chiar dacă au fost negociate de sindicate în contractele colective încheiate pe ramură.

Pentru cei 1500 de angajaţi, fondurile necesare pentru acordarea tichetelor de masă pentru o lună se ridică la suma de 160.000 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite