Botoşani: Şi-a omorât propia fiică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bârbat din Lunca a bâgat cuţitul în fata sa după ce a înjunghiat alţi doi vecini. Totul a pornit de la o bucată de pământ dintre locuinţele a două familii din Lunca pentru care capii familiilor se certau frecvent.

Ioan Iordache şi Petru Muscaliuc se certau frecvent pentru o bucată de pământ şi întotdeauna se ajungea la bătaie. Ieri, cei doi s-au întâlnit din nou, iar Ioan Iordache, în vârstă de 57 de ani a ţinut să îi dea o lecţie vecinului. A luat un cuţit din casă şi şi-a înjunghiat vecinul de 61 de ani în abdomen. În apărarea celui înjunghiat a sărit fiul său de 31 de ani, care a intrat în casa familiei Iordache unde a fost înjunghiat şi el. Pe fondul consumului excesiv de alcool, Ioan Iordache nu mai ţinut cont pe cine înjunghie şi a băgat cuţitul şi în fata sa, care a vrut să aplaneze conflictul.

„Când am ieşit din casă l-am văzut pe vecinul înjunghiat, stătea lângă gardul lui, apoi din casă a ieşit şi băiatul primului, înjunghiat şi el. Fata a ieşit imediat în urma lui plină de sânge şi a căzut după numai câţiva paşi", a povestit Gabriela Bârsan, vecină.

Mihaela Iordache, care împlinise în urmă cu o săptămână 24 de ani a decedat la numai câteva minute şi nici medicii de pe ambulanţa sosită la locul teribilei crime nu au mai putut face nimic pentru a o salva. Peste mai puţin de o lună, tânara avea programată nunta.

„Nici nu pot să cred că nu mai e. Eram pregătiţi de nuntă şi uitaţi ce i-a făcut. Numai să vă uitaţi la faţa lui şi vă daţi seama că e un dement, altfel nu pot să-i spun. Aşa a vrut să-i facă fericirea fetei lui şi să fie socru mic. Ea a mai mers şi la serviciu bătută", a spus Adrian Băiceanu, logodnicul Mihaelei.

Ioan Iordache a fost reţinut imediat după comiterea crimei însă nu recunoaşte ca el ar fi cel care a băgat cuţitul în viitoarea mireasă.

„Eu nu am omorât-o. Recunosc, că pe ei doi i-am lovit cu cuţitul. Fata s-a opus. A intrat vecinul meu, a intrat peste noi şi fata a spus: tată, dă-te la o parte. El a intrat în casa mea şi a spus <<Vă omor pe toţi!>> şi atunci ea a vrut să se pună între noi să ne despartă. Şi atunci a lovit-o. A dat cu ce a dat. Cine a lovit fata cu cuţitul e acum în libertate", a declarat Ioan iordache.

Oamenii legii au găsit în casă un singur cuţit cu o lamă de aproximativ 15 centimetri lungime, cu urme de sânge, despre care se crede că ar fi arma crimei. Legiştii vor expertiza cuţitul şi vor analiza amprentele pentru a stabili cine l-a ţinut în mână şi modul în care a fost produsă leziunea mortală.

"Urmează să facem necropsia pentru a stabili cauza şi împrejurările în care a avut loc decesul. Cuţitul a fost găsit, a fost ridicat. Pe lamă prezintă semne de sânge. Urmează să dispunem o expertiză. La examinarea externă a cadavrului am observat o singură înţepătură de cuţit", a declarat Dumitru Croitoru, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Mihaela Iordache era singura care întreţinea familia. De la vârsta de 17 ani muncea la o fabrică de confecţii din Botoşani pentru a asigura mâncarea părinţilor.

Ambii răniţi au fost aduşi la Urgenţe de două ambulanţe, fiind diagnosticaţi fiecare cu o plagă penetrantă cu sângerare masivă în zona abdomenului, starea lor fiind foarte gravă. Ambii au fost urcaţi imediat în sălile de operaţii, iar starea lor este acum stabilă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite