Botoşani: Servicii de transport în comun, nu şi pentru handicapaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele cu handicap, nevoite să parcurgă kilometri întregi pe jos pentru a se deplasa prin oraş. Atât cei care deţin un certificat de handicap cât şi cei cu probleme locomotorii temporare aparute în urma unor accidente întâmpină obstacole şi se consideră discriminate pentru că nu pot beneficia de unele servicii ca toţi ceilalţi.

Pe lângă faptul că soarta le-a luat dreptul de a se deplasa pe propriile picioare, persoanele cu handicap locomotor, sunt nevoite să accepte şi faptul că nu au acces la mijloacele de transport în comun.

Mii de persoane se deplaseze cu căruţul sau în cârje prin oraş, pe distanţe mari, şi asta pentru că niciun mijloc de transport în comun nu dispune de acces pentru această categorie de cetăţeni.

Persoanele care în urma unui accident s-au ales cu dificultăţi locomotorii sau sunt încadrate ca persoane cu handicap fizic şi nu se pot deplasa decât cu ajutorul unui scaun cu rotile ori în cârje, nu pot beneficiat de serviciile oferte de tramvaiele şi nici de cele oferite de mijloacele de transport de tip maxi taxi.

Mai multe citiţi în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite