Botosani: Seringi şi vată vândute printre ţigări şi cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La chioşcul alimentar de lângă spital este afişată lista cu preţuri la seringi, scutece şi vată
La chioşcul alimentar de lângă spital este afişată lista cu preţuri la seringi, scutece şi vată

Un chioşc alimentar de la intrarea în Spitalul Judeţean Botoşani comercializează ilegal şi produse farmaceutice. Autorităţile locale susţin că n-au acordat autorizaţie patronului să vândă materiale medicale.

Pacienţii Spitalului Judeţean „Mavromati“ îşi cumpără seringi, spirt, vată şi scutece pentru adulţi de la un chioşc alimentar, situat la intrarea în curtea unităţii medicale.
„Nu este normal aşa ceva. Şi aşa oraşul este plin de bolnavi de hepatită C, transmisă prin ustensile medicale nesterile. Cei de la magazin au venit prin spital şi au încercat să convingă asistenţii să trimită pacienţii la ei“, a declarat un asistent din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor de la „Mavromati“. Administratorul chioşcului, care a refuzat să ne explice de ce vinde produse medicale, a afişat pe uşă chiar şi lista de preţuri, care sunt, în medie, cu 25% mai mari decât în farmacii.

„Vom lua măsuri“


„La chioşcurile alimentare nu este voie să se desfacă produse farmaceutice, indiferent de natura lor. Pentru aceste produse trebuie obţinute anumite autorizaţii şi sunt necesare condiţii speciale de depozitare. Vom lua măsurile ce se impun“, a declarat Neculai Raţă, inspectorul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului. Pentru vânzarea produselor farmaceutice, orice unitate are nevoie de autorizarea din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

„Nu e normal aşa ceva“


„Noi am trimis corpul de control acolo pentru a vedea dacă au autorizaţie specială pentru produse farmaceutice. Dacă nu au prins în autorizaţie şi aceste produse vor rămâne fără autorizaţia de funcţionare“, a declarat doctoriţa Stela Creţu, directorul adjunct al DSP. Şefa CAS Botoşani a cerut colegilor de la DSP să interzică vânzarea seringilor la chioşc. „Probleme sunt pentru seringi. Celelalte produse se găsesc în fiecare magazin alimentar. Dacă se permite vânzarea seringilor, se va ajunge să se vândă şi echipament medical la aprozar“, a declarat  Rodica Huţuleac, directoarea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani. Ea a mai spus că „nu e normal aşa ceva“ şi a solicitat ca buticului  să-i fie retrasă autorizaţie de funcţionare.

Seringile de chioşc, mai scumpe cu 25%


Podusele comercializate de chioşcul alimentar au preţuri cu 25% mai mari decât cele din farmaciile din apropierea Spitalului Judeţean. Pentru seringi se plăteşte 30 de bani, pentru vată 3 lei şi 40 de bani, iar pentru scutece pentru adulţi, 2 lei şi 70 de bani. Pacienţii cumpără seringi de la chioşc ca să nu umble în pijama prin oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite