Botoşani: Sensuri giratorii fără sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Botoşani au mai apărut în ultima lună încă două sensuri giratorii în locul unor intersecţii în care circulaţia nu impunea acest lucru.

Intersecţiile Împărat Traian cu Octav Onicescu şi Pacea cu George Enescu au fost transpormate în ultima lună în sensuri giratorii. Deşi circulaţia în aceste două noduri rutiere nu era una congestionată iar priorităţile de circulaţie permiteau tuturor participanţilor la trafic să se deplaseze fluid, muicipalitatea a decis totuşi modificarea acestor două intersecţii.

"Aceasta este moda şi noi trebuie să ne aliniem. Dacă acum încă nu este congestionat traficul, odată cu finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură se va impune acest lucru pentru că traficul se va aglomera", a declarat viceprimarul Cătălin Alexa.

Până la finalizarea lucrărilor la aceste noi sensuri giratorii, intersecţiile au rămas semnalizate ca în trecut, deşi delimitarea fizică a sensurilor giratorii a existat încă din primele zile de contrucţii.

"La început nu mai ştiai cum să circuli. Ba e sens giratoriu şi au prioritate cei din sens, ba te iei după indicatoare, însă unele au fost şi demontate pentru a lărgi strada. Nu e de mirare că în fiecare zi au existat tamponări", a precizat Ioan Costiuc, şefer de taxi.

Anul acesta, municipalitatea a amenajat şase noi sensuri giratorii în municipiu, pe lângă cele trei existente.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite