Botoşani: Şef CJAS : „ Este ilegal ca farmaciştii să nu elibereze reţete gratuite şi compensate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Bătrânii sunt plimbaţi de la o farmacie la alta
Botoşani: Bătrânii sunt plimbaţi de la o farmacie la alta

Mai multe farmacii din municipiu refuză să facă aceste servicii medicale pe motiv că, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu le-a mai decontat serviciile medicale de 300 de zile iar furnizorii de medicamente nu le mai dau marfă pe datorie. Şefii din sănătate ameninţă cu represalii.

În ultimele zile, bolnavii sunt plimbaţi de la o farmacie la alta pentru eliberarea reţetelor compensate şi gratuite „ Am mers tot oraşul să găsesc o farmacie dispusă să îmi deconteze reţeta compensată. Peste tot mi s-a spus că nu au primit bani pentru servicii şi nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate" a spus Maria Isac, pensionar.

" Sunt obligaţi prin contract să presteze aceste servicii"

Culmea este că nicio farmacie nu a anunţat CJAS de stoparea acestor servicii pentru că legea le interzice întreruperea programului de eliberare a acestor reţete„ Este ilegal ceea ce fac farmaciştii.  Au contract cu noi şi sunt obligaţi să elibereze reţete compensate şi gratuite. Nu le convine sistemul, nu au decât să rezilieze contractele şi să se descurce pe cont propriu" a declarat Rodica Huţuleac, directorul CJAS Botoşani. 76 de unităţi farmaceutice funcţionează în tot judeţul.

Controale la farmacii....

Lunar, Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate decontează 5,3 milioane lei pentru serviciile medicale prestate către persoanele asigurate. Şefii Casei au anunţat că restanţele neachitate din luna februarie către unele farmacii vor fi achitate până la sfârşitul anului.Până atunci vor face un amplu control în farmacii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite