Botoşani: Se strânge laţul la Cadastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi botoşăneni au ieşit pe poarta Cadastrului fără să ştie că banii lor au ajuns în buzunarele „băieţilor deştepţi“
Mulţi botoşăneni au ieşit pe poarta Cadastrului fără să ştie că banii lor au ajuns în buzunarele „băieţilor deştepţi“

Cel puţin şase angajaţi printre care şi fostul director al Oficiului sunt bănuiţi că au furat din încasări şi  vor fi cercetaţi penal. Cazul se află în atenţia DNA. Fostul şi actualul director de la Cadastru sunt chemaţi  să dea explicaţii în faţa comisiei de disciplină a ANCPI.

Raportul Corpului de Control al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a ajuns pe masa prefectului şi a confirmat toate suspiciunile legate de hoţia ca în codru de la instituţia botoşăneană. Verificarea aleatorie a 80 din sutele de avize trimise la Bucureşti a dovedit că doar patru din acte oficiale erau în regulă. Restul  fie nu erau înregistrate în evidenţele instituţiei, fie nu erau tarifate. Mai mult, chitanţele erau emise pe numele altor persoane decât cele care solicitau avize de construcţii ori planuri topografice. În plus, documentele erau emise şi semnate de persoane care nu aveau aceste atribuţii.

,, S-a dovedit că am avut dreptate când am sesizat ANCPI şi am cerut un control. Verificările încrucişate a documentelor emise de Oficiul de Cadastru m-au făcut să cred că este fraudă iar acum mi s-a confirmat. Şi verificările sunt încă la început" a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului Botoşani.

Corpul de Control a stabilit şi un prim prejudiciu. Angajaţii de la Cadstru au furat din încasările insituţiei 11.180 de lei., bani care trebuiau să ajungă la bugetul de stat. ,, Există suspiciune de comiterea unor infracţiuni şi vor fi sesizate organele de cercetare penală" a mai spus prefectul judeţului.

Citiţi mai multe despre hoţia de zile mari de la Cadastru, sâmbătă în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite